AuthoursSkapad avPethra Zollfrank/vgregion
[/RegionKalender/main.nsf/viewUsersEvent/6AD39F0DE6DF470BC12585620035C71F?OpenDocument]Dölj filer0
Textarea i formuläret men som ska vara textfält i NotesDetta är en utbildning för utbildare kring bemötande av självskadebeteende. Utbildningen är en del av arbetet inom Regionernas system för kunskapsstyrning vad gäller personer med självskada för att förbättra vårdinsatser samt att öka kunskap och färdigheter för hjälpande insatser i mötet med självskadebeteende. <br><br>
För att kunna nå ut till personal som möter självskadebeteende i sin yrkesroll har vi skapat en 2,5-dagars utbildning med fokus på bemötande. Den består av 2 intensiva heldagar plus en halv dags förberedelse som görs genom att gå igenom basmodulen i det tidigare projektets webbutbildning innan kursens början. <br><br>
Målsättningen med kursen 8 – 10 september är att du inom ditt landsting/region ska kunna utbilda personal som möter personer som visar emotionell instabilitet, impuls- och känslostyrda beteenden och självdestruktiva, självskadande beteenden, för att förbättra förståelsen för självskadebeteende, öka deras förmåga att hantera svåra samtal och situationer och utveckla hjälpande färdigheter i möten med personer som har en självskadeproblematik. <br><br>Målgrupp för denna utbildning av utbildare:
<br>Kursdeltagare kan ha olika typer av grundutbildning (t.ex. psykolog, socionom, sjuksköterska, skötare m.m.) samt olika erfarenhet av öppen- och heldygnsvård. Det är önskvärt att minst 2 personer från varje landsting tar del av denna utbildning för utbildare (eventuellt fler från större landsting, i mån av plats) för att erhålla stöd och kollegialt samarbete efter utbildningen, om det inte finns utbildad kollega sedan tidigare inom regionen. Intresse för utvecklingsarbete och pedagogiskt arbete är också bra inför att föra vidare och hålla kunskaperna levande i sitt landsting. För att tillgodogöra sig utbildningen är det bäst om personerna har DBT-utbildning och ingår i ett DBT-team. Om det inte är möjligt är det bra om personerna är legitimerade psykoterapeuter i KBT. Om det inte är möjligt är det bra om personerna har grundläggande KBT-utbildning (steg 1) eller likvärdig utbildning. Detta diskuteras i så fall med kursanordnarna. <br><br>Anmälan är bindande med kostnadsfri avbokning till och med 31 juli, men kan efter 1 augusti ersättas med annan behörig kollega efter avstämning med kursansvariga. Regler för avbokning av arrangör: I händelse av färre än 10 deltagare kan utbildningen tyvärr inte erbjudas.
<br><br>Kostnad, ange viket/vilka alternativ i samband med ansökan: <br>Val 1. Kurspaket: Ankomst tisdag morgon och avresa torsdag eftermiddag, övernattning i enkelrum tisdag-onsdag och onsdag-torsdag. Fika och lunch alla tre dagar samt middag tisdag och onsdag kväll Pris: 6230 kr exkl moms.<br>Val 2. För ankomst måndag kväll; alternativ 1 samt med extra övernattning måndag-tisdag Pris: 7305 kr exkl moms<br>Val 3. Önskar reservera plats vid tvårätters middag måndag kväll klockan 19.00 för 335 kr, vilket ska betalas på plats direkt till Skeviks kursgård. <br>Kurskostnaden anges exkl moms.<br><br>OBSERVERA! att du måste göra ditt val under extra aktiviteter vid anmälan!<br><br>Sökande utanför VGR registrerar efter klickat på Anmälan via "knapp" Annan<br>
OFCrawlerIDEvenemangskalendern
Nyckel för bifogade dokumentDKE35D2B53F762DC4BC125856200340AEBUnid för konfigdokumentet8B6B690473D06971C12582950036555B
Dokumentets status. 1=publicerat, 10 =makulerat1evenemang.ics; Inbjudan Skevik 2020 Utbildning för utbildare.pdf
Om användaren är behörig att redigera0Attendee names:
Current number of pending accepts0Current number of participants17
People on the waitlist0
Document ID6AD39F0DE6DF470BC12585620035C71FAdmin access[Administrator]

Att möta självskadebeteende - utbildning för utbildare

Utbildning
Vård
Datum:Tisdag den 8 september 2020 09:00 till Torsdag den 10 september 2020 14:00
Plats:Skeviks Gård, Skeviks gård, Gustavsberg
Information:Detta är en utbildning för utbildare kring bemötande av självskadebeteende. Utbildningen är en del av arbetet inom Regionernas system för kunskapsstyrning vad gäller personer med självskada för att förbättra vårdinsatser samt att öka kunskap och färdigheter för hjälpande insatser i mötet med självskadebeteende.

För att kunna nå ut till personal som möter självskadebeteende i sin yrkesroll har vi skapat en 2,5-dagars utbildning med fokus på bemötande. Den består av 2 intensiva heldagar plus en halv dags förberedelse som görs genom att gå igenom basmodulen i det tidigare projektets webbutbildning innan kursens början.

Målsättningen med kursen 8 – 10 september är att du inom ditt landsting/region ska kunna utbilda personal som möter personer som visar emotionell instabilitet, impuls- och känslostyrda beteenden och självdestruktiva, självskadande beteenden, för att förbättra förståelsen för självskadebeteende, öka deras förmåga att hantera svåra samtal och situationer och utveckla hjälpande färdigheter i möten med personer som har en självskadeproblematik.

Målgrupp för denna utbildning av utbildare:
Kursdeltagare kan ha olika typer av grundutbildning (t.ex. psykolog, socionom, sjuksköterska, skötare m.m.) samt olika erfarenhet av öppen- och heldygnsvård. Det är önskvärt att minst 2 personer från varje landsting tar del av denna utbildning för utbildare (eventuellt fler från större landsting, i mån av plats) för att erhålla stöd och kollegialt samarbete efter utbildningen, om det inte finns utbildad kollega sedan tidigare inom regionen. Intresse för utvecklingsarbete och pedagogiskt arbete är också bra inför att föra vidare och hålla kunskaperna levande i sitt landsting. För att tillgodogöra sig utbildningen är det bäst om personerna har DBT-utbildning och ingår i ett DBT-team. Om det inte är möjligt är det bra om personerna är legitimerade psykoterapeuter i KBT. Om det inte är möjligt är det bra om personerna har grundläggande KBT-utbildning (steg 1) eller likvärdig utbildning. Detta diskuteras i så fall med kursanordnarna.

Anmälan är bindande med kostnadsfri avbokning till och med 31 juli, men kan efter 1 augusti ersättas med annan behörig kollega efter avstämning med kursansvariga. Regler för avbokning av arrangör: I händelse av färre än 10 deltagare kan utbildningen tyvärr inte erbjudas.

Kostnad, ange viket/vilka alternativ i samband med ansökan:
Val 1. Kurspaket: Ankomst tisdag morgon och avresa torsdag eftermiddag, övernattning i enkelrum tisdag-onsdag och onsdag-torsdag. Fika och lunch alla tre dagar samt middag tisdag och onsdag kväll Pris: 6230 kr exkl moms.
Val 2. För ankomst måndag kväll; alternativ 1 samt med extra övernattning måndag-tisdag Pris: 7305 kr exkl moms
Val 3. Önskar reservera plats vid tvårätters middag måndag kväll klockan 19.00 för 335 kr, vilket ska betalas på plats direkt till Skeviks kursgård.
Kurskostnaden anges exkl moms.

OBSERVERA! att du måste göra ditt val under extra aktiviteter vid anmälan!

Sökande utanför VGR registrerar efter klickat på Anmälan via "knapp" Annan
Etikett(er):UFA, PTPS
Kontaktpersonen för frågor angående anmälan:eva.klingberg@soprasteria.com
Kontaktpersonen för frågor angående evenemanget:camilla.karlsson@ptj.se
Måltider:

Förmiddags- och eftermiddagsfika, lunch alla dagar ingår samt middag tisdag och onsdag kväll, ej registrerad specialkost samtidigt med anmälan bekostas av enskild.

Specialkost: Laktosfri, Glutenfri, Vegetarisk, Utan nötter

Kostnad:6230 kronor
 

Filtrera per namn, förvaltning eller enhet:


Sista anmälningsdag:06/28/2020

Sista avbokningsdag:07/31/2020
Liknande evenemang

ABC - Alla Barn i Centrum VT21

2021-02-11, Göteborg\nLänk till händelsen: http://regionkalender.vgregion.se/RegionKalender/main.nsf/viewEvents/6AD39F0DE6DF470BC12585620035C71F?OpenDocument" />