AuthoursSkapad avAnita Bäckman/vgregion
[/RegionKalender/main.nsf/viewUsersEvent/9E43A575AA85E634C1258259002448FF?OpenDocument]Dölj filer0
Textarea i formuläret men som ska vara textfält i NotesHur kan vi relatera principen om icke-diskriminering, genus och kulturell mångfald till varandra för att motverka diskriminering i dagen Sverige? Principen om icke-diskriminering är universell och oberoende av kulturer. Kulturell mångfald står för variationsrikedomen av kulturella uttryck och preferenser. Interkulturell dialog är ett medel för att skapa förståelse och samspel mellan människor med olika kulturella preferenser på jämlik basis. Begreppet genus ska ge oss en fördjupad förståelse gällande olikheter i kulturella värden förknippade med kvinnor och män i olika samhällen. I många samhällen måste kvinnor vara mycket bättre än män för att få samma lön som män. Detsamma gäller utrikes födda i jämförelse med inrikes födda. Diskriminering är med andra ord intersektionell – kön, etnicitet och andra diskrimineringsgrunder kan förstärka varandra.<BR> Kan interkulturell dialog vara länken mellan principen om icke-diskriminering, kulturell mångfald och genus? Hur kan de tillsammans fördjupa vår förståelse för könsdiskriminering och rasism samt vidga vårt handlingsutrymme för en mer jämlik samhällsutveckling? Vad innebär allt detta i vårt vardagliga arbete inom statliga, regionala, kommunala organisationer samt inom föreningslivet och civilsamhället? <BR> Årets konferens handlar om dessa frågor. Du kommer att ta del av föreläsningar, workshops, svenska och internationella goda exempel samt paneldebatt.OFCrawlerIDEvenemangskalendern
Nyckel för bifogade dokumentDKF6EB91AA78A4900EC12582590022E484Unid för konfigdokumentet8B6B690473D06971C12582950036555B
Dokumentets status. 1=publicerat, 10 =makulerat1evenemang.ics
Om användaren är behörig att redigera0Attendee names:
Current number of pending accepts0Current number of participants145
People on the waitlist0
Document ID9E43A575AA85E634C1258259002448FFAdmin access[Administrator]

Interkulturell dialog som en väg mot jämställdhet

Konferens
Datum:Fredag den 23 november 2018 09:00 - 17:00
Plats:Elite Park Avenue, Göteborg
Information:Hur kan vi relatera principen om icke-diskriminering, genus och kulturell mångfald till varandra för att motverka diskriminering i dagen Sverige? Principen om icke-diskriminering är universell och oberoende av kulturer. Kulturell mångfald står för variationsrikedomen av kulturella uttryck och preferenser. Interkulturell dialog är ett medel för att skapa förståelse och samspel mellan människor med olika kulturella preferenser på jämlik basis. Begreppet genus ska ge oss en fördjupad förståelse gällande olikheter i kulturella värden förknippade med kvinnor och män i olika samhällen. I många samhällen måste kvinnor vara mycket bättre än män för att få samma lön som män. Detsamma gäller utrikes födda i jämförelse med inrikes födda. Diskriminering är med andra ord intersektionell – kön, etnicitet och andra diskrimineringsgrunder kan förstärka varandra.
Kan interkulturell dialog vara länken mellan principen om icke-diskriminering, kulturell mångfald och genus? Hur kan de tillsammans fördjupa vår förståelse för könsdiskriminering och rasism samt vidga vårt handlingsutrymme för en mer jämlik samhällsutveckling? Vad innebär allt detta i vårt vardagliga arbete inom statliga, regionala, kommunala organisationer samt inom föreningslivet och civilsamhället?
Årets konferens handlar om dessa frågor. Du kommer att ta del av föreläsningar, workshops, svenska och internationella goda exempel samt paneldebatt.
Kontaktpersonen för frågor angående anmälan:anita.backman@vgregion.se
Kontaktpersonen för frågor angående evenemanget:rasoul.nejadmehr@vgregion.se
Måltider:

För- och eftermiddagsfika samt lunch ingår.

Specialkost: Laktosfri, Glutenfri, Vegetarisk, Vegetarisk men äter fisk, Ej nötter, Vegan

Bilagor:Program_2.pdfacrobat
 

Filtrera per namn, förvaltning eller enhet:


Sista anmälningsdag:11/20/2018

Sista avbokningsdag:11/15/2018