AuthoursSkapad avErica M Svensson/vgregion
[/regionkalender/main.nsf/viewUsersEvent/6886208462EA05ACC125870500362A19?OpenDocument]Dölj filer0
Textarea i formuläret men som ska vara textfält i Notes<strong>HANDELSVÄGAR SOM STÄRKER OCH ÖKAR LOKAL HANDEL</strong>
<br>
<br>
Intresset för lokal mat och regionalt producerade råvaror har ökat under de senaste åren. Allt oftare uppmärksammas behovet av robusta matsystem som klarar kriser som till exempel en pandemi innebär. Även om effekten av pandemin varit gynnsam, den lokala maten är fortsatt en stark trend, har det inte blivit enklare att hitta lönsamma handelsvägar när man som lokal livsmedelsproducent velat skala upp sin verksamhet. Naturbruksför­valtningen arrangerar tillsammans med Agroväst Gröna Möten, Lokalproducerat i Väst och Länsstyrelsen Västra Götaland en branschinriktad temaserie där vi lyfter både regio­nala skillnader och branschspecifika möjligheter. Evenemangen vänder sig till dig som är yrkesverksam inom livsmedelsproduktion med intresse för alternativa korta matkanaler. I Göteborg har vi fokus på andelsjordbruk och hur du som småskalig producent kan få stabilitet i din verksamhet genom att dela risken i din produktion med kunden. Vi gör en kort rundvandring på modellodlingen på Angereds Gård som drivs av fastighetskontoret Göteborgs Stad.
<br>
<br>
Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer och säkerställer att evenemanget genomförs tryggt. Anmälan krävs och inför evenemanget sänds aktuell information ut. <br>Vid frågor kontakta Caroline Dahrén, caroline.dahren@agrovast.se, 0708-29 09 18. <br><br><strong>Anmälan krävs. Anmäl ditt deltagande genom att registrera dig på www.gronamoten.se senast 2021-10-10. Följ länk nedan.</strong>
<br><br>
Program
<br><br>
09.30 Inledning med kaffe
Inledning av Naturbruksförvaltningen och Agroväst Gröna Möten. Naturbruksskolan Svenljunga hälsar oss välkomna till Sjuhäradsbygden.
<br><br>
Alternativa korta matkanaler – vad talar vi om?
Cecilia Faktus, Lokalproducerat i Väst, ger praktiska tips utifrån olika handelsvägar för den vilda maten.
<br><br>
Den offentliga mataffären
Pernilla Fischerström, Länsstyrelsen Västra Götaland, beskriver processen och möjligheten med offentlig upphandling av livsmedel i Sjuhärad.
<br><br>
Studiebesök småskaligt viltslakteri
Mattias Mårtensson, Naturbruksskolan Svenljunga, berättar om rutiner och kontroller för viltslakt och vilket regelverk som gäller för direktförsäljning av viltkött i olika kanaler.
<br><br>
Naturligt nästa steg
Vi provsmakar smårätter av vilt från Naturbruksskolans lunchmeny och summerar dagen.
<br><br>
12.30 Avslut
<br>
OFCrawlerIDEvenemangskalendern
Nyckel för bifogade dokumentDK0B09ACBCAE953AFBC12587050035974DUnid för konfigdokumentet8B6B690473D06971C12582950036555B
Dokumentets status. 1=publicerat, 10 =makulerat115_okt_Alternativa-korta-matkanaler-VILTMAT_SJUHARADNY.pdf; evenemang.ics
Om användaren är behörig att redigera0Attendee names:
Current number of pending accepts0Current number of participants0
People on the waitlist0
Document ID6886208462EA05ACC125870500362A19Admin access[Administrator]

GRÖNA MÖTEN Alternativa korta matkanaler - VILTMAT

Möte
Datum:Fredag den 15 oktober 2021 09:30 - 12:30
Plats:Naturbruksskolan Svenljunga, Spinnaregatan 7E, 51253, Svenljunga
Information:HANDELSVÄGAR SOM STÄRKER OCH ÖKAR LOKAL HANDEL

Intresset för lokal mat och regionalt producerade råvaror har ökat under de senaste åren. Allt oftare uppmärksammas behovet av robusta matsystem som klarar kriser som till exempel en pandemi innebär. Även om effekten av pandemin varit gynnsam, den lokala maten är fortsatt en stark trend, har det inte blivit enklare att hitta lönsamma handelsvägar när man som lokal livsmedelsproducent velat skala upp sin verksamhet. Naturbruksför­valtningen arrangerar tillsammans med Agroväst Gröna Möten, Lokalproducerat i Väst och Länsstyrelsen Västra Götaland en branschinriktad temaserie där vi lyfter både regio­nala skillnader och branschspecifika möjligheter. Evenemangen vänder sig till dig som är yrkesverksam inom livsmedelsproduktion med intresse för alternativa korta matkanaler. I Göteborg har vi fokus på andelsjordbruk och hur du som småskalig producent kan få stabilitet i din verksamhet genom att dela risken i din produktion med kunden. Vi gör en kort rundvandring på modellodlingen på Angereds Gård som drivs av fastighetskontoret Göteborgs Stad.

Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer och säkerställer att evenemanget genomförs tryggt. Anmälan krävs och inför evenemanget sänds aktuell information ut.
Vid frågor kontakta Caroline Dahrén, caroline.dahren@agrovast.se, 0708-29 09 18.

Anmälan krävs. Anmäl ditt deltagande genom att registrera dig på www.gronamoten.se senast 2021-10-10. Följ länk nedan.

Program

09.30 Inledning med kaffe Inledning av Naturbruksförvaltningen och Agroväst Gröna Möten. Naturbruksskolan Svenljunga hälsar oss välkomna till Sjuhäradsbygden.

Alternativa korta matkanaler – vad talar vi om? Cecilia Faktus, Lokalproducerat i Väst, ger praktiska tips utifrån olika handelsvägar för den vilda maten.

Den offentliga mataffären Pernilla Fischerström, Länsstyrelsen Västra Götaland, beskriver processen och möjligheten med offentlig upphandling av livsmedel i Sjuhärad.

Studiebesök småskaligt viltslakteri Mattias Mårtensson, Naturbruksskolan Svenljunga, berättar om rutiner och kontroller för viltslakt och vilket regelverk som gäller för direktförsäljning av viltkött i olika kanaler.

Naturligt nästa steg Vi provsmakar smårätter av vilt från Naturbruksskolans lunchmeny och summerar dagen.

12.30 Avslut
Etikett(er):Naturbruk
Kontaktpersonen för frågor angående anmälan:caroline.dahren@agrovast.se
Kontaktpersonen för frågor angående evenemanget:caroline.dahren@agrovast.se