AuthoursSkapad avErica M Svensson/vgregion
[/regionkalender/main.nsf/viewUsersEvent/6E81E06B4D437066C125870500499094?OpenDocument]Dölj filer0
Textarea i formuläret men som ska vara textfält i Notes<strong>HANDELSVÄGAR SOM STÄRKER OCH ÖKAR LOKAL HANDEL</strong>
<br>
<br>
Intresset för lokal mat och regionalt producerade råvaror har ökat under de senaste åren. Allt oftare uppmärksammas behovet av robusta matsystem som klarar kriser som till exempel en pandemi innebär. Även om effekten av pandemin varit gynnsam, den lokala maten är fortsatt en stark trend, har det inte blivit enklare att hitta lönsamma handelsvägar när man som lokal livsmedelsproducent velat skala upp sin verksamhet. Naturbruksför­valtningen arrangerar tillsammans med Agroväst Gröna Möten, Lokalproducerat i Väst och Länsstyrelsen Västra Götaland en branschinriktad temaserie där vi lyfter både regio­nala skillnader och branschspecifika möjligheter. Evenemangen vänder sig till dig som är yrkesverksam inom livsmedelsproduktion med intresse för alternativa korta matkanaler. I Göteborg har vi fokus på andelsjordbruk och hur du som småskalig producent kan få stabilitet i din verksamhet genom att dela risken i din produktion med kunden. Vi gör en kort rundvandring på modellodlingen på Angereds Gård som drivs av fastighetskontoret Göteborgs Stad.
<br>
<br>
Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer och säkerställer att evenemanget genomförs tryggt. <br>Anmälan krävs och inför evenemanget sänds aktuell information ut. <br>Vid frågor kontakta Madeleine Vendel, madeleine.vendel@agrovast.se. <br><br><strong>Anmälan krävs. Anmäl ditt deltagande genom att registrera dig på www.gronamoten.se senast 7 november 2021. Följ länk nedan.</strong>
<br><br>
Program
<br><br>
10.00 Inledning med kaffe och kladdkaka på gråärt
Inledning av Naturbruksförvaltningen och Agroväst Gröna Möten som hälsar oss välkomna till Töreboda.
<br><br>
Alternativa korta matkanaler – vad talar vi om?
Marcus Nyström, Lokalproducerat i Väst, ger praktiska tips utifrån olika handelsvägar för nya proteingrödor.
<br><br>
Den offentliga mataffären
Pernilla Fischerström, Länsstyrelsen Västra Götaland, beskriver processen och möjligheten med offentlig upphandling i Skaraborg.
<br><br>
Odla och förädla gråärt – sojans nordiska motsvarighet
Emil Olsson, Slätte Gård, berättar om ekologisk produktion av gråärt, hur den är att odla, skörda och sälja. Cecilia Granat Karlsson, kock på Naturbruksskolan Sötåsen, berättar hur de i skolans kök förädlat både gråärt och lupin.
<br><br>
Naturligt nästa steg
Vi provsmakar förkokt gråärt och lupin samt äter wraps med dessa råvaror som bas i färsen när vi summerar dagen.
<br><br>
13.00 Avslut
<br><br>
OFCrawlerIDEvenemangskalendern
Nyckel för bifogade dokumentDKECEA818456A70225C12587050044E10BUnid för konfigdokumentet8B6B690473D06971C12582950036555B
Dokumentets status. 1=publicerat, 10 =makulerat112nov2021_AlternativakortamatkanalerGRONAPROTEINER_SkaraborgNY.pdf; evenemang.ics
Om användaren är behörig att redigera0Attendee names:
Current number of pending accepts0Current number of participants0
People on the waitlist0
Document ID6E81E06B4D437066C125870500499094Admin access[Administrator]

GRÖNA MÖTEN Alternativa korta matkanaler - GRÖNA PROTEINER

Möte
Datum:Fredag den 12 november 2021 10:00 - 13:00
Plats:Naturbruksskolan Sötåsen, 545 91 Töreboda, Töreboda
Information:HANDELSVÄGAR SOM STÄRKER OCH ÖKAR LOKAL HANDEL

Intresset för lokal mat och regionalt producerade råvaror har ökat under de senaste åren. Allt oftare uppmärksammas behovet av robusta matsystem som klarar kriser som till exempel en pandemi innebär. Även om effekten av pandemin varit gynnsam, den lokala maten är fortsatt en stark trend, har det inte blivit enklare att hitta lönsamma handelsvägar när man som lokal livsmedelsproducent velat skala upp sin verksamhet. Naturbruksför­valtningen arrangerar tillsammans med Agroväst Gröna Möten, Lokalproducerat i Väst och Länsstyrelsen Västra Götaland en branschinriktad temaserie där vi lyfter både regio­nala skillnader och branschspecifika möjligheter. Evenemangen vänder sig till dig som är yrkesverksam inom livsmedelsproduktion med intresse för alternativa korta matkanaler. I Göteborg har vi fokus på andelsjordbruk och hur du som småskalig producent kan få stabilitet i din verksamhet genom att dela risken i din produktion med kunden. Vi gör en kort rundvandring på modellodlingen på Angereds Gård som drivs av fastighetskontoret Göteborgs Stad.

Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer och säkerställer att evenemanget genomförs tryggt.
Anmälan krävs och inför evenemanget sänds aktuell information ut.
Vid frågor kontakta Madeleine Vendel, madeleine.vendel@agrovast.se.

Anmälan krävs. Anmäl ditt deltagande genom att registrera dig på www.gronamoten.se senast 7 november 2021. Följ länk nedan.

Program

10.00 Inledning med kaffe och kladdkaka på gråärt Inledning av Naturbruksförvaltningen och Agroväst Gröna Möten som hälsar oss välkomna till Töreboda.

Alternativa korta matkanaler – vad talar vi om? Marcus Nyström, Lokalproducerat i Väst, ger praktiska tips utifrån olika handelsvägar för nya proteingrödor.

Den offentliga mataffären Pernilla Fischerström, Länsstyrelsen Västra Götaland, beskriver processen och möjligheten med offentlig upphandling i Skaraborg.

Odla och förädla gråärt – sojans nordiska motsvarighet Emil Olsson, Slätte Gård, berättar om ekologisk produktion av gråärt, hur den är att odla, skörda och sälja. Cecilia Granat Karlsson, kock på Naturbruksskolan Sötåsen, berättar hur de i skolans kök förädlat både gråärt och lupin.

Naturligt nästa steg Vi provsmakar förkokt gråärt och lupin samt äter wraps med dessa råvaror som bas i färsen när vi summerar dagen.

13.00 Avslut

Etikett(er):Naturbruk
Kontaktpersonen för frågor angående anmälan:madeleine.vendel@agrovast.se
Kontaktpersonen för frågor angående evenemanget:madeleine.vendel@agrovast.se