AuthoursSkapad avSofia Odersjö/vgregion
[/regionkalender/main.nsf/viewUsersEvent/941EFEBB5EABCE63C125847E0029F796?OpenDocument]Dölj filer0
Textarea i formuläret men som ska vara textfält i NotesRegionalt processteam ADHD/AST & VGRs MI-nätverk bjuder in till <b>MI vid neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) – workshop/MI-nätverk</b>
<p>Hur kan vi tillämpa Motiverande samtal (MI) för att hjälpa klienter med NPF att färdas mot sina mål?
I förändringssamtal behöver vi många gånger hantera mycket (och kanske ny) information i arbetsminnet, vi behöver kunna fokusera och vara uppmärksamma för att kunna se sammanhang. Personer med NPF kan därför ibland ha svårt för att delta i traditionellt MI-samtal. De som försökt tillämpa MI i kontakter med klienter med NPF vet att det av olika skäl kan bli tungrott, säger Annika Sonnenstein. Annika, legitimerad psykolog, idag verksam som egen företagare inom områdena neuropsykiatrisk utredning, personalutbildning och organisationsutveckling är dagens föreläsare och hon menar att vi, förutom att utforma den fysiska samtalsmiljön kan behöva anpassa vad, hur och när vi säger saker och ting. Under denna heldag är utgångspunkten hur samtalsmetoden MI kan anpassas till målgruppen klienter med NPF i syfte att hjälpa dem sätta bollen i rullning mot det liv de önskar sig. <p><b>Upplägg:</b> På eftermiddagen hålls en workshop och förmiddagen ägnas åt föreläsning <b>(separat anmälan till föreläsningen)</b>. <p>
<b>Kursens mål:</b> Du ska efter genomförd föreläsning och workshop ha stärkt dina kunskaper och färdigheter inom MI så att du kan tillämpa MI-samtal för att stödja förändringsarbete hos personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.
<p>
<b>Målgrupp:</b> Medarbetare inom VGR som tidigare har genomgått MI-utbildning och som möter personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar i sitt dagliga arbete. De medarbetare som har deltagit i MI-nätverkets uppbyggnad har företräde till plats men alla ska känna sig välkomna att söka. MI-nätverket är öppet för alla som vill lära mer om MI! Om utbildningen får fler sökande än vad vi kan erbjuda platser så sker urval via fördelningsnyckel.<p>
<b>Kostnad:</b> Utbildningen är kostnadsfri för VGR-personal, men observera att full kurskostnad faktureras vid uteblivande, avhopp eller sent återbud. I mån av plats kan deltagare från annan huvudman delta men man faktureras då till självkostnadspris. <p><b>Godkännande av chef:</b> För att söka kursen måste din chef först ha godkänt att du får gå utbildningen.
OFCrawlerIDEvenemangskalendern
Nyckel för bifogade dokumentDKA8EB1693FDC0690EC125847E00294F67Unid för konfigdokumentet8B6B690473D06971C12582950036555B
Dokumentets status. 1=publicerat, 10 =makulerat1evenemang.ics
Om användaren är behörig att redigera0Attendee names:
Current number of pending accepts0Current number of participants25
People on the waitlist0
Document ID941EFEBB5EABCE63C125847E0029F796Admin access[Administrator]

MI vid neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) – workshop/MI nätverk

Utbildning
Datum:Onsdag den 11 december 2019 13:00 - 16:00
Plats:VGR Konferenscenter, lokal Kronan 2, Göteborg
Information:Regionalt processteam ADHD/AST & VGRs MI-nätverk bjuder in till MI vid neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) – workshop/MI-nätverk

Hur kan vi tillämpa Motiverande samtal (MI) för att hjälpa klienter med NPF att färdas mot sina mål? I förändringssamtal behöver vi många gånger hantera mycket (och kanske ny) information i arbetsminnet, vi behöver kunna fokusera och vara uppmärksamma för att kunna se sammanhang. Personer med NPF kan därför ibland ha svårt för att delta i traditionellt MI-samtal. De som försökt tillämpa MI i kontakter med klienter med NPF vet att det av olika skäl kan bli tungrott, säger Annika Sonnenstein. Annika, legitimerad psykolog, idag verksam som egen företagare inom områdena neuropsykiatrisk utredning, personalutbildning och organisationsutveckling är dagens föreläsare och hon menar att vi, förutom att utforma den fysiska samtalsmiljön kan behöva anpassa vad, hur och när vi säger saker och ting. Under denna heldag är utgångspunkten hur samtalsmetoden MI kan anpassas till målgruppen klienter med NPF i syfte att hjälpa dem sätta bollen i rullning mot det liv de önskar sig.

Upplägg: På eftermiddagen hålls en workshop och förmiddagen ägnas åt föreläsning (separat anmälan till föreläsningen).

Kursens mål: Du ska efter genomförd föreläsning och workshop ha stärkt dina kunskaper och färdigheter inom MI så att du kan tillämpa MI-samtal för att stödja förändringsarbete hos personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Målgrupp: Medarbetare inom VGR som tidigare har genomgått MI-utbildning och som möter personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar i sitt dagliga arbete. De medarbetare som har deltagit i MI-nätverkets uppbyggnad har företräde till plats men alla ska känna sig välkomna att söka. MI-nätverket är öppet för alla som vill lära mer om MI! Om utbildningen får fler sökande än vad vi kan erbjuda platser så sker urval via fördelningsnyckel.

Kostnad: Utbildningen är kostnadsfri för VGR-personal, men observera att full kurskostnad faktureras vid uteblivande, avhopp eller sent återbud. I mån av plats kan deltagare från annan huvudman delta men man faktureras då till självkostnadspris.

Godkännande av chef: För att söka kursen måste din chef först ha godkänt att du får gå utbildningen.

Etikett(er):UFA PTA
Kontaktpersonen för frågor angående anmälan:sofia.odersjo@vgregion.se
Kontaktpersonen för frågor angående evenemanget:eva.k.hallberg@vgregion.se
Måltider:

Fika ingår

Specialkost: Laktosfri, Glutenfri, Vegetarisk

Kostnad:500 kronor
 

Filtrera per namn, förvaltning eller enhet:


Sista anmälningsdag:11/21/2019

Sista avbokningsdag:11/18/2019