AuthoursSkapad avSofia Odersjö/vgregion
[/regionkalender/main.nsf/viewUsersEvent/DBF8B7C1AAFD5B7FC1258490004C48B0?OpenDocument]Dölj filer0
Textarea i formuläret men som ska vara textfält i NotesTillgången på evidensbaserade interventioner för personer med autismspektrumtillstånd (AST) är mycket begränsad. Social färdighetsträning i grupp är en av få metoder som har implementerats och som har visat lovande effekt. Syftet med kursen är att deltagarna ska få grundläggande, teoretiska och praktiska, kunskaper om social färdighetsträning i grupp för barn och ungdomar med högfungerande AST enligt Frankfurt-modellen KONTAKT.<p><b>Behörighetskrav:</b>
Kursen riktar sig till personal som har erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar med AST. Grundläggande kunskaper om KBT och arbete i grupp är meriterande.<p>
<b>Kursens innehåll</b>
<p>1. Grundläggande kunskaper om AST, samsjuklighet, anpassad KBT med fokus på beteendeanalys och tillämpning i arbetet med barn och ungdomar med AST. <p>
2. KONTAKT-programmet: principer, aktiviteter, tillämpning i det kliniska arbetet, kort redovisning av två pilotstudier samt genomgång av avslutad RCT och multicenterstudie som genomförs i samarbete mellan bl.a. KIND och BUP i Stockholm.<p>
3. KONTAKT-sessionsbaserad utbildning för klinisk verksamhet och genomgång av utvecklande arbetsböcker (barn/tonåringar, föräldrar och grupptränare). <p>Kursen innehåller inslag av diskussion och av att aktivt prova praktiska inslag i KONTAKT tillsammans med andra kursdeltagare. Kursdeltagarna får vidare praktiska rekommendationer utifrån klinisk erfarenhet om att starta KONTAKT-grupper på sin egen mottagning. <p><b>Kursmaterial beställs av deltagaren</b> från hogrefe.se och varje deltagare behöver ett ex av de fyra böckerna nedan (kostnad per person ca 1 500 kr för de fyra böckerna):<p>
1) KONTAKT – manual
<p>2) KONTAKT – arbetsbok för tränare och USB med arbetsmaterial för 24
sessioner
<p>3) KONTAKT – arbetsbok deltagare
<p>4) KONTAKT – arbetsbok förälder
<p><b>Anmälan:</b> Sker via länk nedan. <b>OBS! </b>Efter anmälan i separat länk nedan får du ett svarsmail från KI med en anmälningsbekräftelse som ska skrivas ut. Denna bekräftelse ska signeras av ansvarig chef och där efter returneras tillbaka till oss. Efter det är anmälan bekräftad. <p>30 personer erbjuds möjlighet att delta i kursen. Anmälan bör ske innan 8 november. Vid fler sökande än platser så sker en fördelning inom regionen. Kursen är avgiftsfri för VGR-anställd personal (faktura á 7800kr skickas dock vid sen avbokning, uteblivande, eller icke genomförd kurs).
OFCrawlerIDEvenemangskalendern
Nyckel för bifogade dokumentDKA1B7F9F0774255C0C1258490004B891DUnid för konfigdokumentet8B6B690473D06971C12582950036555B
Dokumentets status. 1=publicerat, 10 =makulerat1evenemang.ics
Om användaren är behörig att redigera0Attendee names:
Current number of pending accepts0Current number of participants0
People on the waitlist0
Document IDDBF8B7C1AAFD5B7FC1258490004C48B0Admin access[Administrator]

KONTAKT - Social färdighetsträning i grupp

Utbildning
Datum:Torsdag den 5 december 2019 09:00 till Fredag den 6 december 2019 16:00
Plats:Lilla Bommens Konferenscenter, Göteborg
Information:Tillgången på evidensbaserade interventioner för personer med autismspektrumtillstånd (AST) är mycket begränsad. Social färdighetsträning i grupp är en av få metoder som har implementerats och som har visat lovande effekt. Syftet med kursen är att deltagarna ska få grundläggande, teoretiska och praktiska, kunskaper om social färdighetsträning i grupp för barn och ungdomar med högfungerande AST enligt Frankfurt-modellen KONTAKT.

Behörighetskrav: Kursen riktar sig till personal som har erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar med AST. Grundläggande kunskaper om KBT och arbete i grupp är meriterande.

Kursens innehåll

1. Grundläggande kunskaper om AST, samsjuklighet, anpassad KBT med fokus på beteendeanalys och tillämpning i arbetet med barn och ungdomar med AST.

2. KONTAKT-programmet: principer, aktiviteter, tillämpning i det kliniska arbetet, kort redovisning av två pilotstudier samt genomgång av avslutad RCT och multicenterstudie som genomförs i samarbete mellan bl.a. KIND och BUP i Stockholm.

3. KONTAKT-sessionsbaserad utbildning för klinisk verksamhet och genomgång av utvecklande arbetsböcker (barn/tonåringar, föräldrar och grupptränare).

Kursen innehåller inslag av diskussion och av att aktivt prova praktiska inslag i KONTAKT tillsammans med andra kursdeltagare. Kursdeltagarna får vidare praktiska rekommendationer utifrån klinisk erfarenhet om att starta KONTAKT-grupper på sin egen mottagning.

Kursmaterial beställs av deltagaren från hogrefe.se och varje deltagare behöver ett ex av de fyra böckerna nedan (kostnad per person ca 1 500 kr för de fyra böckerna):

1) KONTAKT – manual

2) KONTAKT – arbetsbok för tränare och USB med arbetsmaterial för 24 sessioner

3) KONTAKT – arbetsbok deltagare

4) KONTAKT – arbetsbok förälder

Anmälan: Sker via länk nedan. OBS! Efter anmälan i separat länk nedan får du ett svarsmail från KI med en anmälningsbekräftelse som ska skrivas ut. Denna bekräftelse ska signeras av ansvarig chef och där efter returneras tillbaka till oss. Efter det är anmälan bekräftad.

30 personer erbjuds möjlighet att delta i kursen. Anmälan bör ske innan 8 november. Vid fler sökande än platser så sker en fördelning inom regionen. Kursen är avgiftsfri för VGR-anställd personal (faktura á 7800kr skickas dock vid sen avbokning, uteblivande, eller icke genomförd kurs).

Etikett(er):UFA PTA
Kontaktpersonen för frågor angående anmälan:sofia.odersjo@vgregion.se
Kontaktpersonen för frågor angående evenemanget:eva.k.hallberg@vgregion.se
Måltider:

Fika ingår. Lunch sker på egen hand