AuthoursSkapad avErika Ekstrand Adolfsson/vgregion
[/regionkalender/main.nsf/viewUsersEvent/EB827C52313B7EFEC12585E5002A34B5?OpenDocument]Dölj filer0
Textarea i formuläret men som ska vara textfält i Notes<B> Digitalt upplägg </B>
<P>Enligt socialstyrelsens rekommendationer bör hälso-och sjukvården och socialtjänsten erbjuda psykopedagogisk utbildning till personer med schizofreni och schizofreniliknande tillstånd (prio2). Avgörande för rekommendationen är att ”tillståndet har en stor svårighetsgrad samt att åtgärden ger en långvarig effekt i form av ökad följsamhet till behandling och minskad risk för återinsjuknande”.
<P><B>Syfte:</B> En tvådagarskurs i ”Psykopedagogisk utbildning” erbjuds specialistpsykiatrin i VGR den 24-25 November 2020. Kursens syfte är att ge deltagarna material, kunskap och färdigheter för att kunna genomföra en psykopedagogisk utbildning med patient och/eller närstående.
<P><B>Målgrupp:</B>Kursen riktar sig främst till personal som arbetar inom psykosvård, men även personal från andra diagnosområden är välkomna.
<P><B>Kursupplägg:</B>
Kursen utgår från ett regionalt utbildningsmaterial för ”Psykopedagogisk utbildning vid psykossjukdom”. Delar av materialet är tillämpbart även vid andra svårare psykiatriska tillstånd. Utbildningsdagarna kommer att innehålla föreläsningar, gruppdiskussioner samt övningar på att använda materialet.
<P><B>Kursinnehåll:</B>
- Om psykopedagogisk utbildning: syfte, olika utbildningsupplägg, pedagogiska principer m.m
- Genomgång av regionalt och nationellt psykopedagogiskt utbildningsmaterial
- Pedagogik och praktiska förslag för genomförande - Praktiska övningar i att använda materialet
OFCrawlerIDEvenemangskalendern
Nyckel för bifogade dokumentDKB23ECEDE0C6D8735C12585E500291C4BUnid för konfigdokumentet8B6B690473D06971C12582950036555B
Dokumentets status. 1=publicerat, 10 =makulerat1Inbjudan Kurs i att ge Psykopedagogisk utbildning till patient och anhöriga HT20.pdf; evenemang.ics
Om användaren är behörig att redigera0Attendee names:
Current number of pending accepts0Current number of participants13
People on the waitlist0
Document IDEB827C52313B7EFEC12585E5002A34B5Admin access[Administrator]

Digitalt: Kurs i Psykopedagogisk utbildning till patient och anhöriga

Utbildning
Hälsa
Datum:Tisdag den 24 november 2020 09:00 till Onsdag den 25 november 2020 16:00
Plats:Oterdahlskas ersättningslokaler, Göteborg
Information: Digitalt upplägg

Enligt socialstyrelsens rekommendationer bör hälso-och sjukvården och socialtjänsten erbjuda psykopedagogisk utbildning till personer med schizofreni och schizofreniliknande tillstånd (prio2). Avgörande för rekommendationen är att ”tillståndet har en stor svårighetsgrad samt att åtgärden ger en långvarig effekt i form av ökad följsamhet till behandling och minskad risk för återinsjuknande”.

Syfte: En tvådagarskurs i ”Psykopedagogisk utbildning” erbjuds specialistpsykiatrin i VGR den 24-25 November 2020. Kursens syfte är att ge deltagarna material, kunskap och färdigheter för att kunna genomföra en psykopedagogisk utbildning med patient och/eller närstående.

Målgrupp:Kursen riktar sig främst till personal som arbetar inom psykosvård, men även personal från andra diagnosområden är välkomna.

Kursupplägg: Kursen utgår från ett regionalt utbildningsmaterial för ”Psykopedagogisk utbildning vid psykossjukdom”. Delar av materialet är tillämpbart även vid andra svårare psykiatriska tillstånd. Utbildningsdagarna kommer att innehålla föreläsningar, gruppdiskussioner samt övningar på att använda materialet.

Kursinnehåll: - Om psykopedagogisk utbildning: syfte, olika utbildningsupplägg, pedagogiska principer m.m - Genomgång av regionalt och nationellt psykopedagogiskt utbildningsmaterial - Pedagogik och praktiska förslag för genomförande - Praktiska övningar i att använda materialet

Etikett(er):UFA, PTS
Kontaktpersonen för frågor angående anmälan:erika.ekstrand.adolfsson@vgregion.se
Kontaktpersonen för frågor angående evenemanget:nina.martinsson.grbic@vgregion.se
 

Filtrera per namn, förvaltning eller enhet:


Sista anmälningsdag:11/11/2020

Sista avbokningsdag:11/11/2020
Liknande evenemang

ABC - Alla Barn i Centrum VT21

2021-02-11, Göteborg